This modern loft designed by David Howell Design is situated in 7-storey former warehouse complex close to the Hudson Square in  Tribeca, New York.

Laight Street Loft by David Howell Design 1

Laight Street Loft by David Howell Design 2

Laight Street Loft by David Howell Design 3

Laight Street Loft by David Howell Design 4

Laight Street Loft by David Howell Design 5

Laight Street Loft by David Howell Design 6

Laight Street Loft by David Howell Design 7

Laight Street Loft by David Howell Design 8

Laight Street Loft by David Howell Design 9

Laight Street Loft by David Howell Design 10

Laight Street Loft by David Howell Design 11

Laight Street Loft by David Howell Design 12

Laight Street Loft by David Howell Design 13

Laight Street Loft by David Howell Design 14

Laight Street Loft by David Howell Design 15

Laight Street Loft by David Howell Design 16

Laight Street Loft by David Howell Design 17

Laight Street Loft by David Howell Design 18

Laight Street Loft by David Howell Design 19

Laight Street Loft by David Howell Design 20

Laight Street Loft by David Howell Design 21

Description by David Howell Design Close to Hudson Square near the entrance to the Holland Tunnel, Cobblestone Lofts at 28 Laight Street is at the northern end of TriBeCa. The 7-story complex, which is composed of four red-brick former late 19th Century warehouses, was converted in 2001 to 32 condominium apartments in 2001. The site had been formerly owned by Trinity Episcopal Church. Our client begun this renovation with a desire to “refinish” the floors. The scope quickly escalated into a full blown gut renovation once the full potential of the space was realized. Significant planning changes allowed to entrance to connect visually to the open loft space which is drenched in natural light. Other planning changes permitted the master bedroom and master bathroom to be enlarged with the removal of a redundant internal corridor. Architectural features include marble slab walls, which were discovered and presented to the client quite opportunistically following a visit to a local stone supplier. Visit David Howell Design